top of page

TRADICIONALNO I MALO DRUGAČIJE BOJANJE JAJA ZA USKRS

Evo jednog tradicionalnog, a opet malo drugačijeg načina za obojati jaja .Kako nalaže red i običaji bojamo kokošja jaja., pačja, možda i nojeva… Ima puno načina, a ja sam se odlučila na klasičan, tradicionalan način u lukovini sa jednim pridodatkom, a to je pčelinji vosak. Postupak je jednostavan, brz i učinkovit, a rezultat po meni super.

Malo drugačije palačinke od naših uobičajenih, jednostavne i fine, mekane.
BOJANJE JAJA NA TRADICIONALAN NAČIN SA PRIDODATKOM OD PČELINJEG VOSKA

SASTOJCI:



  • Ljuska od luka(može biti i od ljubičastog i od crvenog),što više ljuske intenzivnija će biti boja

  • 1 svijeća od voska ili komad voska(kao za jednu svijeću)

  • 3-4 l vode

  • 15 -20 jaja





POSTUPAK:


Ljusku od luka i vosak stavimo u jednu stariju šerpu, nalijemo vodu i prokuhamo jedno petnaestak minuta, zatim stišamo vatru ,dodamo jaja u pripremljenu tekućinu i pustimo da lagano kuhaju još petnaestak minuta.


Kad su jaja kuhana izvadimo ih na karton ili papir da se malo ocijede i naš postupak je gotov. Jaja stvarno super izgledaju, kao molovana i svako je drugačije, znači unikatno…Od voska čak i imaju sjaj, pa ih ne moramo mazati niti uljem niti slaninicom .


Ako slučajno koje pukne pri kuhanju, bez bojazni ga možemo pojesti, jer je bez ikakvih kemikalija…Eto uživajte u trudu ,svojih ruku djelu i upotpunite ova naša obojana jaja sa našim suhomesnatim delicijama.



Dobar tek!

Recent Posts

See All

Komentáre


bottom of page