top of page

SEKELI GULAŠ NA MOJ NAČIN

Jedno zimsko, bogato jelo. Za sve ljubitelje jednostavnih namirnica, vitamina C i neizostavnog svinjskog mesa. Ovo jelo baš paše za hladne dane, masnoću i težinu svinjskog mesa razbije kiseli kupus i daje nam baš onako pravo zimsko kompletno jelo. Uz kuhane krumpire, meni je ovo uz sarmu jelo broj jedan. Znači za sve ljubitelje kiselog kupusa u kombinaciji ovog puta sa svinjskom lopaticom.

 


Jastučići sa špintom i svježim sirom, ukusan zalogaj prigodan i za vegetarijance.
SEKELI GULAŠ NA MOJ NAČIN



SASTOJCI:


  • 60  dkg svinjske lopatice

  • 1 glavica kiselog kupusa(oko 1,20kg)

  • 1 glavica crvenog luka

  • 2 češnja bijelog luka

  • 1 kašika svinjske masti

  • sol, mljeveni papar, lovorov list, malo kima, malo papra u zrnu

  • 1 mala žlica slatke paprike,1 velika žlica paradajz pirea,1 velika žlica brašna

POSTUPAK:


Na svinjskoj masti prepržite na naglo kockice svinjske lopatice, toliko da se uhvati lijepa korica. Zatim ,maknite meso sa masnoće i dodajte crveni luk sječen na kockice, i dva češnja bijelog luka, također sitno isječen.

Luk pirjajte  dok ne zažuti, zatim vratite meso na luk i uz lagano podlijevanje vodom ili još bolje nekim temeljcem pirjajte oko 10 minuta. Sad je vrijeme da dodate ostale sastojke.


Dodajte kiseli kupus isječen na trakice srednje veličine(ispran u hladnoj vodi). Možete sada dodati i začine, samo treba biti oprezan sa dodavanjem soli, jer je kupus slankast .Kad ste sve dodali, prekrijte kupus i meso tekućinom i dodajte još 1 žlicu slatke paprike, pomiješanu sa brašnom i paradajz pireom. Poklopite  našu posudu  i kuhajte ovo jelo oko sat vremena na laganoj vatri. Probajte okus tijekom kuhanja i dodajte još nekog od navedenih začina, naravno ako vam je potrebno.


To je to pravo zimsko jelo, mislim da će se mnogi složiti sa mnom ako kažem da je ovo vitaminska bomba. Poslužite uz slani kuhani krumpir preliven bučinim ulje.



DOBAR TEK!



 

 

 


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page