top of page

SAMO SUPITA

Evo jednog jednostavnog recepta za supitu ,ja bih rekla tradicionalnog, ali ipak uz neki moj dodatak. Supita je vrijedila za staro autohtono jelo u nas Slavonaca, a ujedno je bila i poslastica za  svaki dan ili kad nam dođu neki iznenadni gosti ili kad imamo domaćih friških jaja pa da napravimo nešto nabrzaka.. Evo recepta:

.

SAMO SUPITA

 

SASTOJCI:


  • 6 jaja, malo

  • 7,5 dcl mlijeka

  • 5 ravnih žlica šećera

  •  10 velikih ravnih žlica brašna

  • margarin za premazati tepsiju

  • malo cimeta


POSTUPAK:



Bjelanjke izbijte pjenasto sa šećerom,pa dodajte žumanjke i još neko vrijeme mutite,tolika dok se ne izjednači. Kad je šećer otopljen i izrađen sa jajima dodajte naizmjenično uz lagano miješanje brašno  i mlijeko, te malo cimeta. Smjesa će biti kompaktna i glatka i izlijte ju u tepsiju veličine 30 cm sa 28 . Tepsiju  prethodno namažite margarinom i stavite supitu na pečenje. Pecite na 200 C oko pola sata.

Smjesa će se napuhati,stvorit će se  baš lijepi veliki mjehuri koji će splasnuti  čim je izvadimo iz pećnice. To je to,tradicionalno i jednostavno,pospite sitnim šećerom i uživajte u slasnoj supiti uz šalicu toplog napitka.

Ja sam isprobala i moju neku verziju sa mojim omiljenim šumskim voćem. Znači, izblendala sam šačicu šumskog voća i jednu bananu i prelila supitu  pred kraj pečenja i mogu vam reći, da je to odlično osvježenje već finoj supiti.



DOBAR TEK!



Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page