top of page

RECEPT ZA DOMAĆE MLINCE

Kažemo da je purica sa domaćim mlincima blagdansko jelo, ali ja vjerujem da je u mnogim obiteljima često na stolu, a ne samo na blagdane. Tako je i kod nas u obitelji. Puricu svi volimo, a bome i domaće mlince kao prilog uz puricu a i neke druge vrste pečenja.

U nastavku vam donosim provjereno najbolji recept za domaće mlince.

Jedan jednostavan domaći recept za sve ljubitelje domaće hrane. Pečenje sa domaćim mlincima je savršen blagdanski ručak za svaki dom. Ovdje vam donosim recept za najbolje domaće mlince.
Pečena purica sa domaćim mlincima - ukusan domaći ručak

SASTOJCI:

  • 500 g glatkog brašna

  • 2 jaja domaća (po mogućnosti), ali ne mora

  • 2 dcl mlake vode

  • prstohvat soli

  • par kapi ulja


PRIPREMA:


Sve sastojke gore navedene zamijesimo u jednu homogenu masu i ostavimo sa strane da odmori. Dok tijesto odmara pripremimo plehove obložene papirom za pečenje.


Kad je tijesto odmorilo nakon nekih pola sata, razvaljamo ga na tanko, što tanje možemo i režemo na šire trake otprilike 15 cm sa 10 cm, posložimo u tepsije i pečemo kratko dok ne porumeni.


Kod mene je pečenje jedne ture mlinaca trajalo 10-ak minuta na 210 stupnjeva. Od ove mjere imala sam tri ture mlinaca za ispeći, i to je dovoljno za četiri osobe.


Tako pečene domaće mlince možete pripremiti ranije dok imate vremena, spremiti u papirnatu vrećicu i čuvati ih na suhom mjestu sve dok vam ne zatrebaju.


DOBAR TEK!


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page