top of page

PEČENA PURICA S DOMAĆIM MLINCIMA

Purica s mlincima je u našoj kući obožavano blagdansko, ili često nedjeljno jelo. Puricu svi volimo, a bome i domaće mlince kao prilog uz puricu a i neke druge vrste pečenja.

U nastavku vam donosim recept kako najbolje pripremiti ovo jelo.

Jedan jednostavan domaći recept za sve ljubitelje domaće hrane. Pečenje sa domaćim mlincima je savršen blagdanski ručak za svaki dom. Ovdje vam donosim recept za najbolje domaće mlince.
Pečena purica sa domaćim mlincima - ukusan domaći ručak

SASTOJCI:

  • purica težine cca. 2,5 kg

  • sok od pola limuna

  • začini: sol, papar, ulje, senf, curry

  • malo domaće masti

  • domaći mlinci (recept pronađi ovdje)


PRIPREMA:


Puricu težine oko 2,5 kg večer prije pečenja sam začinila. Ja sam od začina koristila svoje kombinacije - utrljala sam sol, premazala sam puricu mješavinom senfa, currya, ulja i limunovog soka. Sve to sam lijepo utrljala u puricu i ostavila stajati preko noći.


Puricu sam pekla u tzv. kikiriki posudi, dubokoj posudi sa poklopcem oko 2,5 sata na 180 stupnjeva uz mali dodatak svinjske masti prije početka pečenja. Na samom kraju pečenja sam skinula poklopac i pustila da se malo zarumeni, iako je i pod poklopcem bila lijepe rumene boje.


Puricu sam izvadila van iz tepsije i pokrila malo folijom do rezanja i posluživanja. Tako je zadržala svoju sočnost. Masnoću od pečenja sam iskoristila za mlince.


One moje domaće mlince sam iskidala u manje nepravilne komadiće i potopila ih u vruću, posoljenu kipuću vodu. Malo su odstajali, ne predugo, samo par minuta, a zatim sam ih procijedila i umiješala u masnoću od pečenja.

Dodala sam još malo papra u prahu, a vi možete dodati sve što vam fali od začina po svojoj želji.


DOBAR TEK!


Recent Posts

See All

コメント


bottom of page