top of page

PAVLOVA ROLADA NA ČOKOLADNI NAČIN

Ovo je jedna verzija poznate Pavlove. Svi oni koji vole lagane beze kore i uz to još i čokoladni okus, evo to je točno za vass. Okus obogatiti i podići na višu razinu bogatim okusima voća i badema. Ja ću je danas opisati kao roladu.


Malo drugačije palačinke od naših uobičajenih, jednostavne i fine, mekane.
PAVLOVA ROLADA NA ČOKOLADNI NAČIN

SASTOJCI:



  • 5 bjelanjaka

  • 250 gr šećera malo soli doslovno prstohvat

  • 1 žlica gustina(velika)

  • 1 žlica jabučnog octa


POSTUPAK:


Bjelanjke istucite u čvrst snijeg sa malo soli, doslovno cc, kad su dovoljno čvrsti dodajte šećer kristal i lupajte dok ne budu toliko čvrsti da kad ih okrenemo naopako stoje čvrsto na mutilici kojom smo ih lupali. Kad smo to postigli dodajmo gustin i na samom kraju jabučni ocat. Sjedinimo sve u jednu homogenu masu i stavimo peći na pek papir oko pola sata na 150 C po potrebi malo više. Možemo po gornjoj kori posuti malo badem listića ,ja jesam jer mi se lijepo slažu sa čokoladnom kremom, ali ne morate.

Kad je pečeno izvadimo iz tepsije i sa papirom na kojem se pekli urolamo u roladu i ostavimo stajati sa strane da se hladi.


FIL:

5 žumanjaka izradi sa 5 kašika šećera,1 pudingom od vanilije i jednom žlicom gustina u 4 dcl mlijeka. Kremu staviti na hlađenje i u hladno dodati150 ml vrhnja izbijenog u šlag i 50 gr topljene čokolade. Urolani beze, namazati kremom, ali tako da posuti bademi budu okrenuti prema gore.


To je to, a ću je naravno poslužiti uz meni omiljeni culi od šumskog voća. Recept za culi imate na mojoj stranici,objavila sam prije.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page