top of page

OSLIĆ U PIVSKOM TIJESTU

Ovaj recept je moguće primijeniti na sve vrste ribljih filea, ako želimo ribu pripremiti na drugačiji način. U Slavoniji riba baš nije često na meniju (sudim po sebi i svojoj obitelji), ali i kad je trudim se napraviti je na drugačiji način da izbjegnemo one silne kosti na koje se svi žale. Ipak pravim ribolovcima i ljubiteljima ribe kosti ne smetaju, naprotiv imaju svoju čar. Možeš polako jesti i guštati u dobrom fiš paprikašu ili lijepo pripremljenoj ribi.


Sve vrste ribe je odlično pripremiti na ovaj način, prozračno i lagano baš kao pjena.
RIBLJI FILE U PIVSKOM TIJESTU

SASTOJCI:


  • 1 kg oslića bez glave (ja sam ga opet filirala), ali možete kupiti gotove filete

  • 3 jaja

  • 9 velikih ravnih kašika brašna

  • 2 dcl piva svijetlog

  • Sol, papar, limunov sok

  • masnoća za prženje (ja sam koristila biljno ulje)



PRIPREMA:


Znači jednostavno izfiletirala oslić, posolila, popaprila i pokapala limunovim sokom. Ostavila ga stajati sa strane. Pjenasto sam izbila bjelanjke sa malo soli, kad sam dobila čvrst snijeg,dodavala sam žumanjke jedan po jedan i lagano miksajući smjesu naizmjenično dodavala pivo i brašno. Morate lagano ali baš lagano dodavati brašno, najbolje ručno miješajući, jer smjesa mora biti baš prozračna i pjenasta. Ja imam iskustva sa smjesom pa sam ja lagano miksala, ali moja preporuka je ručno miješati.


Tako, smjesa je gotova, filei izmariniran, još ih samo izrežete u željeni oblik, ja sam ih samo presjekla na pola. Stavimo zagrijati masnoću u dublju tavu čekamo da bude optimalna temperatura kao za klasično pohanje. Svaki komadić ribe uvaljamo u brašno ,pa u smjesu od piva i na vruće ulje, pržimo sa jedne strane dok ne primi lijepu rumenu boju, ne predugo oko 3 minute i tako isto i drugu stranu. Riba lijepo izgleda kao mali napuhnuti jastučići.


Vadimo na papirnati ubrus da se upije višak masnoće i poslužimo uz željeni prilog ili umak. Jako je fina ,topi se u ustima.


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page