top of page

OSLIĆ FILE U CORNFLAKESU

Ovaj recept možete prilagoditi sebi, točno onako kako vam paše. Uzeti bilo koju vrstu ribe. Ja sam se odlučila na oslić jer nam je on nekako najdostupniji a i moji ukućani ga vole, jer nema puno kostiju. Ovako pripremljen na ovaj način fino paše uz prilog po želji. Ja sam ga ovaj puta pravila uz toplo hladnu krumpir salatu za koju ću vam napisati recept, nekom drugom prilikom. Znači ovo je recept za sve one koji vole ribu ali su lijeni čistiti kosti.


Ideja za malo drugačiji način pripreme ribe ili ribljih fileta.
OSLIĆ FILE U CORNFLAKESU

SASTOJCI:


  • 1 kg oslića(ja sam kupila zamrznuti bez glave)

  • kukuruzne pahuljice

  • sol,limunov sok,papar

  • sezamove sjemenke

  • lanene sjemenke

  • suncokretovo ulje ili neka druga masnoća



PRIPREMA:


Oslić sam odmrznula, izvukla filete, znači očistila sam ga od kosti, posolila, popaprila i posula limunovim sokom. Tako pripremljene filete od ribe sam ostavila na papirnatom ubrusu da se malo upije sok od limuna, i malo se izmarinirala. Možete dodati još neke začine, ali meni je to dovoljno, jer je oslić nježna riba, pa nisam htjela nikakve jače začine da se ne izgubi njegov okus.


Pripremila sam mješavinu od mljevenih kukuruznih pahuljica, lanenih sjemenki i sezamovih sjemenki. Ugrijala sam ulje i svaki file od ribe uvaljala u pripremljenu smjesu od pahuljica i sjemenki i kratko popržila sa svake strane, da ne bude suho. Ovo je odličan način za prženje ribe koja ostaje jako sočna i mekana. Najveći trud i strpljenje je potrebno za filiranje. Ovako pripremljenu ribu sam servirala uz toplo hladnu salatu od krumpira i slanutka, a recept za salatu ću napisati slijedeći put.



Recent Posts

See All

Comments


bottom of page