top of page

LOSOS PASTRVA NA MOJ NAČIN

Ja kao velika ljubiteljica ribe, trudim se i pripremam riblje specijalitete na raznorazne načine i tako pridobijem i moje ukućane da uživaju u ovoj predivnoj namirnici. Ovaj puta sam pravila file pastrve sa limunom na naglo. Jednostavno ,lagano i meni prefinoo.

Malo drugačije palačinke od naših uobičajenih, jednostavne i fine, mekane.
LOSOS PASTRVA NA MOJ NAČIN

SASTOJCI:




  • 1 kg pastrve(ja sam ovaj puta imala losos pastrvu),ali može i obična

  • sol, papar, limunov sok(sok 1 limuna)

  • maslinovo ulje, mladi bijeli luk(češnjak)



POSTUPAK:

Prije svega, očistimo i isfiletiramo ribu, a ako niste vični filetiranju, možete kupiti i gotove filete ribe.


Ribu odnosno filete najprije dobro posušimo papirnatim ubrusima. Kad smo to odradili, ribu dobro nasolimo sa obadvije strane, popaprimo i pokapamo limunovim sokom .Ovako pripremljenu ribu, pečemo na naglo vrlo kratko.

Dakle, zagrijemo željenu masnoću, ulje, možemo čak i sv.mast toliko da kad uronimo čačkalicu u masnoću, da se stvaraju mjehurići oko nje. To ne mora biti duboka masnoća ,nego toliko da pokrijemo dno tave u kojoj pečemo. Pečemo vrlo kratko, tako da prvo stavljamo peći na kožu,2-3 minute, a zatim okrenemo na drugu stranu također dvije minute.


Naša riba je gotova. Poslužimo ovu mekanu i sočnu ribu uz željeni prilog i prije samog posluživanja prelijemo file umakom od maslinovog ulja i češnjaka.

Ja sam ovaj puta file poslužila uz miješano kuhano povrće, a odlično paše i uz krumpir salatu, blitvu sa krumpirom itd. itd..


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page