top of page

LOSOS ODREZAK NA NAGLO


 

Za sve ljubitelje ribe i ribljih specijaliteta,ovo je jedan isproban i lagan način pečenja ribe na naglo.

Isječeni komadi ribe u tzv. potkovu, samo malo posušeni i posoljeni,i evo već su spremni za pečenje. Termička obrada kratka,a rezultat odlično pečena i sočna riba,uz neki omiljeni prilog,kompletan i zdrav obrok. Često su najjednostavniji recepti i najbolji…


Jastučići sa špintom i svježim sirom, ukusan zalogaj prigodan i za vegetarijance.
LOSOS ODREZAK NA NAGLO



SASTOJCI:


  • 4 potkove,losos odreska oko 1kg

  • sol,biber

  • maslinovo ulje,malo brašna,al doslovno prstohvat

  • češnjak ,riblji temeljac(može i voda)

  • svježi peršinov list,limunov sok

  • prilog po želji(krumpir sa blitvom)

 

POSTUPAK:

Ove tzv. potkove od ribe lagano posušimo na kuhinjskom ubrusu,posolimo i pokapamo limunovim sokom i ostavimo stajati sa strane dok ne priredimo prilog po našoj želji ..Ja sam imala gotovog temeljca pa sam ga iskoristila za ovaj biJeli umak od češnjaka.


 Na maslinovom ulju sam lagano zažutila malo gustina (može i obično brašno). Tu sam dodala jedan češanj češnjaka,istucanog da pusti svoje sokove i malo pržila na brašnu,te podlila malo temeljcem,dotjerala okus začinima ,pustila da se zgusne do meni željene gustoće i na kraju dodala peršinov list. To je to što se tiče umaka.


Sad idemo na pečenje ribe,na vruće maslinovo ulje dodajemo potkovu od ribe i pečemo je sa jedne strane 2-3 minute,ja sam pekla dvije i pol,zatim sam okrenula drugu stranu i pekla isto toliko.

Debljina potkove od ribe je oko 3 cm tako da vam je to neki orijentir. Netom ispečenu ribu umotamo u alu foliju i držimo ju u foliji do posluživanja.


Riba je bila savršena,slasna,sočna,puna okusa…

Prije posluživanja prelijemo ribu našim umakom od bijelog luka i poslužimo uz željeni nam prilog. To je to ukusno i zdravo.

 


 


DOBAR TEK!

 

 

 


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page