top of page

KOTLETI U UMAKU OD KIKIRIKIJA

Recept za fini umak

Zašto naše pečenje ne bismo obogatili nekim novim okusima? Odlučila sam se za ovaj recept jer sam ga nekad prije isprobala i dodala sastojke za koje sam mislila da pašu i bome pašu…


Svinjski kotlet u umaku od kikirikija

SASTOJCI:

  • Svinjski kotlet s kosti (cca 1,5 kg)

  • Sol, papar, maslac od kikirikija

  • Sok od pola limuna

  • Vrhnje za kuhanje

  • Senf, soja sos

  • Svinjska mast


PRIPREMA:


Kotlet u komadu sa kosti posoli sa svih strana, premaži senfom i soja sosom. Bilo bi dobro napraviti dan prije pečenja, ali ako nisi u mogućnosti možeš i par sati prije pečenja.


Meso stavi u tepsiju premazanu svinjskom masnoćom i peci ga na 180 stupnjeva, oko sat vremena, te povremeno podlijevaj meso masnoćom. Ja sam ga poslije jednog sata pečenja polila sa 1 dcl piva (to možeš i ne moraš), i smanjila temperaturu na 165 stupnjeva pa pekla još pola sata.


Probaš vilicom probosti meso. Kad nema sukrvice, meso je pečeno. Izvadi meso iz pećnice i prekrij ga folijom da odmori.

Dok meso odmara radiš umak. Procijedi masnoću od pečenja u jednu tavu srednje veličine, dodaj sok od limuna, mljeveni papar, malo soja sosa i počni reducirati umak, neka prokuha na lagano. Kad je umak prokuhao dodaj 2 velike žlice maslaca od kikirikija i 3 dcl vrhnja za kuhanje. Pusti da se svi sastojci lijepo sjedine i zajedno prokuhaju do željene gustoće i umak je gotov.


Meso odvoji od kosti i prelij umak preko mesa. Posluži uz prilog po želji - ja sam napravila prilog od kuhanog povrća.


Doobar teek!


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page