top of page

JEDNOSTAVNO MUĆKALICA

Staro dobro jelo, koje je svaka kuća pripremala na svoj način. Ljetni mjeseci ,pregršt domaćeg svježeg povrća i dodatak mesa. Tradicionalan način pripreme ovog jela je svinjetina, ali ja pravim svoju verziju od pilećeg bijelog mesa i ovog prefinog  povrća. Evo moje verzije…


JEDNOSTAVNO MUĆKALICA

 

SASTOJCI:


  • 5 glavica crvenog luka

  • 8 kom svježe paprike srednje veličine(može kombinacija žute i crvene ili zelene)

  • 7 komada zrelih rajčica srednje veličine

  • 2 ljutkaste feferone

  • 1 pileće prsa srednje veličine

  • sol, papar, kari, maslinovo ulje

  • svježi bosiljak


POSTUPAK:


Pileća prsa odvojite od kosti i izrežite na trakice, posolite, popaprite , pospite  karijem i maslinovim uljem i ostavite stajati sa strane. Dok se meso marinira, pripremite povrće.

Crveni luk ogulite i izrežite na kolute ,svježe paprike operite i izrežite na trakice, rajčicu operite i izrežite na ploške . Feferonu izrežite na sitne komadiće, ali obavezno očistite od sjemenčica.

Na vrelom maslinovom ulju na naglo prepecite piletinu ,samo toliko da porumeni . Skidajte s vatre i na tom istom ulju pirjajte crveni luk, sve dok ne dobije zlatno žutu boju, odnosno dok se ne iskarmelizira. Na luk dodajte papriku  i pirjajte zajedno dok ne omekšaju, tu možete dodati sol ,papar ali ne previše jer imate još i feferone ,a i meso nam je izmarinirano. Kad su luk i paprika omekšali dodajte rajčice, meso, feferone i pirjajte dok sve lijepo ne omekša. Dotjerajte još okus začinima i kad bude fino kompaktno, jelo vam je gotovo. Na samom kraju dodajte svježi bosiljak i poslužite ovo jelo uz pirjanu rižu…Ja ovaj puta nisam, poslužila sam sa domaćim kruhom baš onako kako smo nekada davno jeli. Močili kruh i guštali.



DOBAR TEK!



Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page