top of page

DOMAĆA TARANA ZA JUHE

Recept za domaću tjesteninu, nije nimalo težak, može svatko napraviti baš svoju tjesteninu. Ja sam se ovaj puta odlučila za tzv. taranu  jer je brza i jednostavna ,ne zahtijeva nikakvo valjanje ,rezanje ,samo malo truda je potrebno za zamijesiti tijesto ,sve ostalo je šala, a okus juha je puno bolji.

.

DOMAĆA TARANA ZA JUHE

 

SASTOJCI:


  • 2 jaja srednje veličine

  • 200 gr brašna

  • kap ulja maslinovog


POSTUPAK:


Jaja mutite vilicom tako da budu pjenasta,dodajte onu kap ulja,i pomalo dodajte navedenu količinu brašna. Tijesto treba biti kompaktno umiješeno i treba biti tvrđe. To je u biti najveći posao kod ove tjestenine. Kad je tijesto umiješeno,ostavite ga malo sa strane da odstoji,nekih 15-ak minuta.

Na čisti stolnjak prospite brašna  i umiješeno tijesto ribajte na krupniji otvor na trenici. Ako vam se tijesto bude lijepilo,slobodno ga uvaljajte u brašno i tako par puta,dok ne izribate sve. Kad je tjestenina izribana,pospite je odozgo brašnom i ostavite na nekom suhom i prozračnom  mjestu da se osuši. Možete jedan dio  odmah koristiti za juhu,a ostatak neka se suši najmanje 24 sata.

To je to, tjestenina je suha, pospremite ju u neku staklenu teglu ili u čistu kartonsku kutiju obloženu pek papirom, neka bude na suhom mjestu i eto imate gotovu tjesteninu do slijedećeg korištenja.



DOBAR TEK!



Recent Posts

See All

Comments


bottom of page