top of page

domaći njoki od batata i krumpira

Tjestenina na sve moguće načine je moja omiljena namirnica i sva jela sa tjesteninom obožavam. Kad god sam u prilici radim domaću tjesteninu, pa tako i otuda ideja za ovim njokima. Nisu teški za napraviti, a potrebno je malo vremena i malo namirnica koje obično imamo u kući i evo ih. Njoke možemo kombinirati sa svim mogućim umacima, .a ja sam danas pravila recimo zdraviju verziju njoka sa umakom od brokule i sjemenčica…


Malo drugačije palačinke od naših uobičajenih, jednostavne i fine, mekane.
DOMAĆI NJOKI OD KRUMPIRA I BATATA

SASTOJCI:


  • 300 gr oguljenih krumpira

  • 200 gr oguljenog batata(narančastog)

  • 1 jaje ,prstohvat soli

  • 1 velika žlica maslaca

  • 250 -300 gr brašna

  • voda i sol za kuhanje


PRIPREMA:


Krumpir i batat ogulimo i stavimo kuhati u slanu vodu dok potpuno ne omekšaju. Kad je potpuno omekšalo ocijedimo višak tekućine ,a krumpir i batat ispasiramo i stavimo hladiti.

Kad je krumpir ohlađen u njega dodamo maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi i omekšao je, zatim smjesu malo posolimo ne previše, dodamo jedno cijelo jaje i brašno.

Tijesto nam mora biti malo mekše, ali ne bih se trebalo lijepiti, mora biti tako da ga možemo valjati.

Ja sam podijelila tijesto u manje loptice i svaku lopticu sam valjala u valjčiće na radnoj pobrašnjenoj podlozi. Dobivene valjčiće sam sjekla na manje komadiće i malo izbockala vilicom čisto malo radi izgleda ali i da se bolje sjedini sa umakom po našoj želji.


Njoke sam kuhala u kipućoj slanoj vodi točno toliko da isplivaju na površinu. Tako kuhane njoke odmah dodajemo u već pripremljeni umak. Njoke ne ispiremo u vodi, odmah ih stavljamo u željeni umak, moj danas je bio od brokule o kojem ću vam pisati u svom slijedećem blogu.


Dobar tek!

Recent Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page