top of page

BILJNI SIR (TOFU) NA BEČKI NAČIN

Tofu je naziv za biljni sir od soje. Postoji ih više vrsta ,a najbitnije je da je on jako zdrava i odlična zamjena za meso. Bogat je proteinima  i izoflavonima ,i ostalim dobrim sastojcima. Dobivamo ga od soje ,a soja je poznata kao zdrava namirnica. Odlična zamjena za meso,pa ga  tako i pripremamo  kao meso. Dakle,možemo ga pržiti,peći,pohati,mljeti i sve što radimo sa mesom. Ja sam danas pohala,tako da sam ga izrezala na malo deblje fete i marinirala.

 



Jastučići sa špintom i svježim sirom, ukusan zalogaj prigodan i za vegetarijance.
BILJNI SIR (TOFU) NA BEČKI



SASTOJCI:


  • ½ kg tofua

  • 3 jaja

  • sol,papar,maslinovo ulje,češnjak,kari

  • lanene sjemenke ,brašno,mlijeko

  • svinjska mast

  • krušne mrvice


POSTUPAK:


Biljni sir ili tofu  izrežemo na fete. Rekli smo da ga tretiramo kao meso,pa sam ga je izmarinirala dva sata prije obrade. Posula sam ga maslinovim uljem,posolila,popaprila,dodala malo karija u prahu i jedan češanj češnjaka.


 Pripremila sam smjesu za pohanje,znači izmutila sam vilicom 3 jaja,prezle sam pomiješala sa lanenim sjemenkama jer ja tako volim, a vi možete dodati i sezama,a ne morate ništa ako ne želite.

 Onda ide klasičan postupak pohanja,brašno ,jaja,prezle,pečemo do zlatno rumene boje. Vadimo na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće i jedemo uz omiljeni prilog ili salatu. Ja sam pohala i filete crvene paprike i sezonske gljive,tako da nam je prilog bio  tartar umak koji odlično paše uz pohano.

 

To je to,jednostavno i zdravo,pogodno i za vegetaijance i vegane.



 

DOBAR TEK!



Recent Posts

See All

Comments


bottom of page